МОЗ дозволив дітям не спати в садочках

На період дії воєнного стану денний сон у садочках перестав бути обов’язковим. Відповідні зміни Міністерство охорони здоров’я України вносить до Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів.

Про це у вівторок, 30 серпня, пише “Лівий берег” з посиланням на відповідь на запит у міністерстві.

“В умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації іншого характеру денний сон допускається замінювати денним відпочинком. При цьому, загальна тривалість сну для дітей дошкільного віку – 12-12,5 години, з яких 2-2,5 години відводиться на денний сон або денний відпочинок. Для дітей від 1 до 1,5 року денний сон або денний відпочинок організовують два рази на день загальною тривалістю 3,5 години. Для дітей віком від 1,5 року і старше організовують однократний денний сон або денний відпочинок тривалістю до 3-х годин”, – йдеться в змінах до регламенту.

Наразі ці зміни пройшли юстування і скоро будуть опубліковані, після чого набудуть чинності.

Голова Управління освіти та науки КМДА Олена Фіданян, відповідаючи на питання LB.ua під час брифінгу, прокоментувала це наступним чином:

“Враховуючи військову ситуацію, було прийняте рішення про внесення змін до Санітарного регламенту, і денний сон вже не буде обов’язковим. Тепер це називатиметься “денний відпочинок”, і насправді це те, до чого зараз прийшов весь світ, –пояснила Фіданян. – У нас же була норма про денний сон, і це багато на що впливало”.

Втім, підкреслила Фіданян, це не означає, що дітей не вкладатимуть спати. Просто тепер це не є обов’язковою до виконання нормою. Рішення пов’язано з тим, що під час повітряних тривог усі вихованці та увесь персонал дитячих садочків мають спускатися в укриття.

Читайте також:
У Києві з 1 вересня запровадять нові перепустки для пересування під час комендантської години

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна