Мер Одеси виступив проти знесення пам’ятника Катерині II

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що виступає проти знесення пам’ятника Катерині.

Про це стало відомо з інтерв’ю міського голови, яке опублікували 28 серпня в італійському виданні “Corriere della Sera”.

“Я проти знесення статуй. Навіть якщо ми руйнуємо пам’ятники, історія не змінюється. Знаю, що зібрано петицію з 25 тисячами підписів, але я чекаю. З такою логікою мені також прибрати пам’ятник Пушкіну чи Гагаріну? Це не має сенсу”, — заявив мер Одеси.

Також Геннадій Труханов зазначив, що президент РФ Володимир Путін має серед планів і захоплення Одеси:

“Так, він спробує ще: він одержимий нашим містом. Він не хоче його бомбити, як Харків, він вимагає його цілим. Я не песиміст, вірю, що ми в підсумку переможемо. Але війна залишається довгою, важкою. Наш наступ на Херсон йде повільно, і Путін продовжує сподіватися на оточення Одеси з півночі для з’єднання з “Придністров’ям”.

За словами міського голови, у цій війні потрібно йти шляхом переговорів, а не прямої конфронтації.

“Я вважаю, що важливо діяти політично, адже на кону життя мільйонів людей. Я не хочу, щоб мене неправильно зрозуміли. Очевидно, я мрію повернутися до наших кордонів у 1991 році, але треба крок за кроком домовлятися, поступово шукати компроміси, уникати конфронтації”, — додав Геннадій Труханов.

Читайте також:
Росіяни хочуть оточити Одесу не з моря, а з боку Миколаєва й ПМР, – Труханов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна