Отримав паспорт РФ – тримай і повістку: росіяни готують тотальну мобілізацію чоловіків на окупованих територіях

На тимчасово окупованих територіях Херсонської й Запорізької областей російські війська підготували сюрприз шанувальникам “русского міра”: почали готуватися до проведення мобілізації чоловіків, які встигли отримати російський паспорт.

Колосальні втрати армії РФ змушують окупантів шукати нові джерела набору “гарматного м’яса”. У цих обставинах вони розглядають усіх жителів окупованих територій Херсонщини та Запорожжя чоловічої статі як додатковий людський ресурс для поповнення сильно поріділих лав своїх військових підрозділів.

У так званих Луганській та Донецькій “народних республіках” чоловіків уже майже не залишилось: люди у формі відкрили там справжнє полювання на осіб чоловічої статі. Їх буквально відловлюють на вулицях міст ОРДЛО і примусово, без проходження військової підготовки та медкомісії, відправляють на війну з Україною.

Росія, не маючи можливості офіційно оголосити мобілізацію без визнання факту величезних втрат у війні з Україною (а це б стало фактично вироком для кремлівської верхівки), фактично вичерпала мобілізаційний ресурс – як у межах країни, так і на тимчасово окупованих територіях. Охочих помирати за імперські амбіції Путіна в РФ стає дедалі менше.

Ватажок так званої “ЛНР” вже оголосив про початок “загальної мобілізації”, хоча місцевих жителів і так примусово відправляли на фронт. Мобілізаційні заходи мають розпочатися з 1 вересня і пройти в два етапи: спочатку “мобілізують” населення, яке отримало паспорти “ЛНР” і Росії, а потім – решту чоловічого населення віком від 18 до 65 років.

Аналогічну долю російські окупанти підготували й “щасливим” власникам новеньких російських паспортів в окупованих районах Херсонської та Запорізької області. Єдине, що, на відміну від інших окупованих територій, мобілізація шанувальників РФ тут розпочнеться не з 1 вересня, а після проведення референдуму про входження окупованих областей до складу Російської Федерації.

Паралельно з процесом видачі російських паспортів чоловічій частині населення окупанти почали формувати списки осіб, придатних до військової служби. Головним критерієм потрапляння до числа потенційних мобілізованих є виключно вікові параметри.

При цьому в мобілізованих чоловіків із тимчасово окупованих територій майже немає шансу залишитися живим. Загарбники не вважають їх за людей, озброюють військовою амуніцією  зразків 1941-1945 років, направляють у найгарячіші точки фронту і використовують як гарматне м’ясо: для виявлення українських вогневих позицій.

Тож висновок для шанувальників російських паспортів досить невтішний: якщо ти чоловік віком від 18 до 65, на тебе очікує неухильна примусова мобілізація і смерть.

Читайте також:
Примусова мобілізація на окупованій Луганщині: росіяни “полюють” на чоловіків біля дитсадків


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна