На Запоріжжі нейтралізували групу російського ГРУ. ВІДЕО

Під час багатоетапної спецоперації у Запорізькій області правоохоронці нейтралізували агентурну групу головного управління генерального штабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ), що збирала дані про дислокацію та переміщення Сил оборони України на півдні.

Про це в понеділок, 22 серпня, інформує пресцентр СБУ.

Її організатором є мешканка тимчасово окупованого Мелітополя, яка була завербована російською спецслужбою для проведення підривної діяльності.

За даними слідства, її чоловік входить до складу окупаційного угруповання РФ і бере безпосередню участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ на південному фронті.

Для збору розвідданих жінка залучила свекра, який мешкав в обласному центрі. Він мав здійснювати зовнішнє спостереження за переміщенням українських військ і робити фотофіксацію об’єктів.


Отриману від родича інформацію зрадниця передавала окупантам для планування і підготовки серії ракетно-артилерійських обстрілів по місту.

У разі успішного виконання завдань агресори обіцяли їй керівну “посаду” в окупаційній адміністрації, а її чоловіка – перевести з передової у тил угруповань РФ.

“Під час оперативних дій співробітники СБУ затримали учасника агентурної групи на спробі передачі загарбникам закритих відомостей.

Затриманому повідомлено про підозру, обвинувальний акт скеровано до суду. А організаторці групи повідомлено про підозру заочно у межах кримінального провадження за фактом державної зради, вчиненої за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

Тривають комплексні заходи для притягнення зрадниці до відповідальності”, – зазначили в СБУ.

Читайте також:
У Мелітополі партизани підрізали горло окупантові, що чіплявся до дівчини, – мер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна