Офіцер ЗСУ встановив світовий рекорд з плавання в аеронавтичному п’ятиборстві

Військовослужбовець бригади транспортної авіації Повітряних Сил ЗС України Дмитро Кметюк проплив дистанцію 100 метрів з перешкодами за 57.1 секунди. Таким чином він побив попередній світовий рекорд у 57.9 секунди.

Чемпіонат світу з аеронавтичного п’ятиборства відбувається з 18 до 24 серпня у фінському місті Тікакоски на базі Академії Повітряних Сил Фінляндії, пише “Армія.Інформ”.

До дисциплін цього військово-прикладного виду спорту входять стрільба, плавання на сто метрів з перешкодами, фехтування на шпагах, смуга перешкод за стандартами НАТО і спортивне орієнтування та вправи з баскетбольним м’ячем. Аеронавтичний пентатлон культивується насамперед у повітряних силах різних армій країн світу. Він розвиває у льотчиків якості, які можуть знадобитися для виживання в екстремальних умовах на ворожій території.

Збройні Сили України на першості представляє збірна команда з дев’яти військовослужбовців. Усі вони служать або у Повітряних Силах, або у родах військ Сухопутних військ, які пов’язані з авіацією чи протиповітряною обороною. Усі учасники нашої команди – не професійні спортсмени, а насамперед військовослужбовці. Вони захищають свою рідну землю кожний на своєму місці у лавах Збройних Сил України.

Станом на 21 серпня капітан нашої збірної Дмитро Кметюк лідирує у двох персональних заліках. Він не тільки встановив новий світовий рекорд з плавання, а й став найвлучнішим у стрільбі з пневматичного пістолета серед чоловіків.

Читайте також:
“Перестріляв” росіянина: спортсмен ЗСУ привіз “золото” з ЧС зі стрільби в Хорватії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна