Рішення на користь ексвласників: Верховний Суд позбавив “Приватбанк” права власності на київський готель “Мир”

Верховний Суд відмовив “Приватбанку” у задоволенні вимог у касації та позбавив його права власності на готель “Мир” у Києві на користь пов’язаних з ексвласником фінустанови Геннадієм Боголюбовим компаній.

Про це в середу, 17 серпня, повідомила пресслужба “Приватбанку”.

Відповідне рішення ухвалив Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду напередодні.

“Ми будемо продовжувати боротись з колишніми власниками, ми їх дотиснемо – якщо не в Україні, то в Америці й Англії”, – заявив член Наглядової ради банку Роман Сульжи.

Про те, що компанії-позивачі пов’язані з колишнім власником “Приватбанку” Геннадієм Боголюбовим, раніше повідомляла сама фінустанова.

У січні 2022 року Північний апеляційний госпсуд відмовив ПриватБанку у задоволенні скарги на рішення Госпсуду Києві щодо скасування права власності банку на київський готель “Мир”.

Право власності на київський готель “Мир” перейшло до “Приватбанку” внаслідок звернення у 2016 році стягнення на заставне майно на підставі договору іпотеки, укладеного з ТОВ “Ардена” ще до націоналізації банку.

Читайте також:
“Приватбанк” встановив ринковий курс безготівкового обміну валют

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна