СБУ повідомила про підозру ще двом колаборантам – на Харківщині та Луганщині

Правоохоронці повідомили про підозру ще двом “високопосадовцям” окупаційної влади Російської Федерації на тимчасово захоплених територіях сходу України.

Про це в понеділок, 15 серпня, інформує пресцентр СБУ.

Зазначається, що співробітники Служби безпеки України зібрали беззаперечні докази їхньої добровільної співпраці з ворогом.

“Йдеться про «голову» так званої «тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області» та «очільницю» відділу агропромислового розвитку «адміністрації Новопсковського району “ЛНР”», незаконно створеного окупантами на території Старобільського району Луганщини“, – зазначає пресслужба.

За даними СБУ, гауляйтер у Куп’янському районі добровільно перейшов на сторону ворога ще з початку повномасштабного вторгнення ЗС РФ на територію України.

Отримавши фейкову посаду, він почав активно налагоджувати роботу та закликав своїх підлеглих співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації.

Чоловік так поспішав виконувати ворожі накази, що навіть забув змінити банер з українськими надписами.

“Тому дуже символічно, що колаборант виголошує свої промови для російських ЗМІ на фоні україномовного банеру Куп’янської міської ради”, – йдеться в повідомленні.

Чиновниця з Луганщини до роботи з окупантами мала досвід у сфері управління агропромислового комплексу. Посаду отримала в обмін на лояльність.

Одразу після “призначення” зловмисниця розпочала активно перепідпорядковувати сільгосппідприємства Новопсковщини окупаційній владі.

Зокрема, змушувати місцевих агровиробників перереєстровуватися в органах окупаційної влади та сплачувати податки до “бюджету” так званої “ЛНР”, а отже, фінансувати війну РФ проти України.

Зараз обом колаборантам оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади).

Читайте також:
Майстерклас від воїнів 93 омбр – як підбити російський танк. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна