Кияни повернули близько 1 тис. одиниць зброї, яку поліція видала на початку війни

На початку війни поліція Києва видала на руки мешканців міста для захисту від ворога понад 6,5 тис. одиниць зброї. Близько тисячі одиниць уже повернули, решта перебуває на обліку.

Про це повідомив начальник ГУ Нацполіції у Києві Іван Вигівський, передає “Інтерфакс-Україна” в понеділок, 15 серпня.

“Ми видавали її за обліком, усе записували в журналах”, – зазначив він.

За словами начальника главку поліції, у березні був наказ МВС про затвердження порядку отримання зброї, і всім громадянам, кому зброю було видано, повідомили про необхідність прибути й отримати відповідні довідки.

“Ця зброя була врахована”, – уточнив він.

Вигівський повідомив: “Із загальної кількості одержаної киянами зброї близько 1 тис. одиниць було повернено, решта перебуває на обліку”.

Водночас, як наголосив начальник главку поліції Києва, є ще зброя, яку видавали громадянам не органи Нацполіції.

“Зараз актуальне питання створення єдиного реєстру обігу зброї, воно потребує законодавчого врегулювання, це дасть змогу зробити інвентаризацію зброї, яка є на руках в українців”, – сказав Вигівський.

На думку керівника поліції Києва, рішення про видачу зброї українцям на початку повномасштабної війни було правильним, це допомогло захистити столицю від ворога.

“І росіяни, і ДРГ, які були тут, побачили, що відбувається в Києві, зрозуміли, що по них стрілятимуть із кожного кута і з кожного вікна, щоб захистити свої сім’ї, свою рідну землю. І навіть ті, хто планував диверсійну діяльність – принишкли, бо ніхто не хотів отримати кулю”, – наголосив він.

Вигівський підсумував: “Що буде далі зі зброєю – розбиратимемося, регулювання обігу та створення єдиного реєстру вкрай необхідне”.

Читайте також:
СБУ викрила кримінальних авторитетів із РФ, що намагалися вступити до добробатів Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна