“Возили міни як захист”: сапери пояснили, чому вщент розірвало російський танк, уражений із дрона

Український сапер пояснив причину, чому так потужно здетонував російський танк на відео ДПСУ, уражений гранатою з безпілотника. Росіяни возили на ньому в якості “захисту” протитанкові міни ТМ.

Нагадаємо, інформацію про те, що прикордонники “замінусували” ворожий танк, пресслужба Держприкордонслужби поширювала 12 серпня.

“Він дуже дошкуляв нашим воїнам. Російську бойову машину військовослужбовці спецпідрозділу Держприкордонслужби вполювали та знищили у тісній взаємодії з побратимами інших складових Сил оборони України на одному з напрямків, де ведуться активні бойові дії. Від контакту з українськими захисниками у танка аж зірвало башту”, – ішлося в підписі до відео.

У сюжеті було зафіксовано, як на танк із літерою Z дрон скидає вибухівку – очевидно, постріл ВОГ. Після цього російський танк потужно, багаторазово тривалий час детонує, розриваючись вщент.

Військовослужбовець ЗС України, сапер та військовий експерт Андрій Шор, оцінюючи цю подію, відзначив, що росіяни тримали на броні танка міни ТМ-62.

“Возити ТМки на танку – це геніальне рішення. Просто геніальне”, – саркастично прокоментував Шор у фейсбуці.

“Мабуть, оркам хтось підказав, що ТМки в якості активної броні ефективніші, ніж “Контакт”, – напівжартома написав сапер ЗСУ, маючи на увазі порівняння з “Контакт-1” (російський комплекс динамічного захисту першого покоління, розроблений 1982 року для підвищення захищеності бронетехніки від кумулятивних боєприпасів і протитанкових ракет).

Читайте також:
Майстерклас від воїнів 93 омбр – як підбити російський танк. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна