Росіяни можуть посилити наступ на Донеччині, щоб відтягнути ЗСУ з Півдня, – ISW

Росіяни можуть посилити характер наступальних дій на північному сході Донецької області, щоб відвернути контрнаступ Збройних сил України на півдні.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 13 серпня.

“Російські війська можуть змінити пріоритети наступу на північному сході Донецької області, щоб відвернути увагу України від контрнаступальних дій на півдні країни”, – сказано у зведенні.

Зазначається, що російські війська з 6 серпня скоротили наступальні дії на схід від Сіверська та проводили спорадичні й обмежені наземні атаки, значною мірою покладаючись на артилерійські обстріли навколишніх населених пунктів. Проте з 11 серпня росіяни збільшили кількість обмежених наземних атак у районі Сіверська.

“Ці атаки разом із продовженням наступів у напрямку Бахмута можуть бути спробою відтягнути українську техніку та особовий склад на лінію Бахмут-Сіверськ на північному сході Донецької області, щоб відвернути увагу України від критичних районів на півдні, де українські війська проводять ефективні контратаки і, можливо, створюють умови переходу в контрнаступ”, — йдеться у звіті.

Аналітики припускають, що російські війська можуть сподіватися “змістити як тактичну, так і риторичну увагу з півдня”, щоб послабити тиск на власні операції уздовж Південної осі.

Напередодні президент Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, що найгарячішими точками на Донеччині залишаються Авдіївка, Мар’їнка, Піски та Бахмут.
Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що командування росіян переміщується на лівий берег Дніпра.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 172 – 14.08.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна