У Харкові ударом С-300 росіяни зруйнували черговий заклад освіти

Уночі росіяни завдали ракетних ударів по Харкову. Із Бєлгорода було випущено одразу чотири ракети, в місті зруйнували черговий освітній заклад.

Про це вранці в п’ятницю, 12 серпня, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

“Близько третьої години ночі дві ракети, попередньо – С-300, вдарили в заклад освіти в Слобідському районі”, – розповів голова Харківщини.

Він зазанчив, що пошкоджено їдальню та овочеві склади.

“За даними слідства, 12 серпня о 2:52 ночі російська армія завдала ракетний удар по Слобідському району м. Харкова. Внаслідок обстрілу зруйновано та суттєво пошкоджено корпуси одного із закладів вищої освіти. Будь-які військові об‘єкти на вказаній території відсутні”, – ідеться також у повідомленні обласної прокуратури.

З цього приводу за процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Крім того, в Новобаварському районі ракета влучила в полотно дороги поруч з адміністративною будівлею. Осколки пошкодили фасад.

Приліт ще однієї ракети зафіксовано в Київському районі. На щастя, без постраждалих, зазначив Синєгубов.

Також цієї ночі удари окупантів зафіксували в селі Циркуни та між Циркунами та Черкаськими Тишками в Харківському районі. Наслідки встановлюються.

За даними екстреної медичної допомоги, минулої доби на Харківщині в Золочівській громаді загинула 51-річна жінка, чоловік 23 років отримав поранення. Двоє поранених у Циркунах – 58-річна жінка та 62-річний чоловік, їхній стан середньої важкості. 62-річний чоловік отримав легкі поранення в Дергачівській громаді. У Куп’янському районі 54-річний тракторист підірвався на міні, стан середній.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 170 – 12.08.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.