Неординарне привітання: на сторінці МО РФ визнали загибель 200 російських льотчиків

12 серпня – в день, коли в РФ святкують день військово-повітряних сил – сторінка “Міноборони Росії” у мережі “ВКонтакте” привітала колись елітний підрозділ… некрологом.

Так, на сторінці з’явився текст “привітання”, у якому представники оборонного відомства РФ визнали загибель у російсько-українській війні більш як 200 російських військових льотчиків.

Текст некрологу в оригіналі:
“12 августа в День Военно-воздушных сил, который отмечается в России в соответствии с Указом Президента РФ № 549 от 31 мая 2006 года «Об установлении профессиональных праздников и памятных дней в Вооруженных Силах Российской Федерации», выражаем соболезнования семьям погибших летчиков ВВС РФ. С прискорбием и болью сообщаем о потере более 200 лучших представителей авиации, погибших при исполнении воинского долга в ходе проведения Специальной военной операции на Украине. Это наша общая утрата и боль… Их героизм и патриотизм навсегда останутся в сердцах и памяти наших соотечественников! Вечная им память! Не забудем помянуть своих побратимов в День Военно-воздушных сил РФ и в другие праздники, ведь завтра на их месте можем оказаться мы…”

Незважаючи на те, що ці цифри вочевидь також занижені, визнання загиблими навіть 200 пілотів показовим кроком з боку російського військового відомства.

Також привертає увагу визнання га сторінці МО РФ того факту, що ці втрати не є останніми.

Як відомо, за даними Генштабу ЗСУ, з початку великої війни знищено російських літаків – 232 одиниці, гелікоптерів – 193.

Читайте також:
Вибухи на аеродромі в Криму: Forbes підрахував вартість спалених російських літаків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна