В Україні запрацював додаток із мінної безпеки MineFree

В Україні запрацював мобільний додаток із мінної безпеки MineFree, який дозволяє повідомити про виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів, переглянути мапу небезпечних територій та отримати сповіщення про наближення до небезпечного об’єкту.

Про це інформує пресслужба Державної служба України з надзвичайних ситуацій.

Мобільний застосунок MineFree (Без мін) розробили волонтери благодійної швейцарської організації Free Ukraine (Вільна Україна) за підтримки ДСНС для підвищення рівня захисту цивільного населення від небезпечних вибухових пристроїв.

Завдяки додатку MineFree кожен, хто встановить його на свій мобільний в Україні, матиме можливість:

  • переглянути мапу, на якій позначено потенційно небезпечні території, згідно з даними ДСНС;
  • отримати сповіщення у випадку наближення до небезпечного об’єкту;
  • ознайомитися з довідником ДСНС, у якому є фото та опис вибухонебезпечних предметів;
  • повідомити про виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів.

Для зареєстрованих користувачів розроблена спеціальна електронна форма з фото, описом, адресою і геолокацією. Ця інформація одразу надходить до рятувальників, що забезпечує оперативне реагування ДСНС і подальше знешкодження таких предметів.

Більше про весь функціонал можна дізнатися з сайту www.minefree.info. Додаток можна завантажити з App Store та Google Play.

Його дизайн та інтерфейс впровадили агенції Grape та Axicube, а концепцією та розробкою займалися компанії Eleken та Quantumobile. Розробники застосунку планують постійно удосконалювати його можливості.

ДСНС зазначає, що з початку російської агресії її працівники вилучили понад 176 тисяч  вибухонебезпечних предметів на території України, однак понад 30% території України зараз потенційно забруднені боєприпасами та вибуховими пристроями.

Щодня мешканці міст і селищ України наражаються на небезпеку через залишену або використану російськими військовими вибухонебезпечну зброю на вулицях, уздоріжжях, лісах, полях, річках, озерах, тощо.

Читайте також:
США виділять додаткові $89 млн на розмінування України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна