Не “200”, а “На щиті”: гуманітарний проєкт ЗСУ щодо повернення загиблих військових змінив назву

Гуманітарний проєкт ЗСУ щодо повернення загиблих військових змінив назву – замість “200” тепер він називатиметься “На щиті”.

Про це у четвер, 11 серпня, повідомила пресслужба Генштабу ЗСУ.

У ГШ нагадали, що в червні ветеран Леонід Остальцев висловив думку щодо необхідності заміни радянського умовного кодування “вантаж 200” на фразеологізм “На щиті”.

“Ідея не тільки знайшла підтримку у ветеранів-лідерів  суспільної думки, а й була підтримана керівництвом Збройних Сил України. Відповідно до завдань, які визначив Головнокомандувач ЗС України у підрозділах цивільно-військового співробітництва, які беруть участь у здійсненні транспортування тіл полеглих захисників України, здійснено реформування Гуманітарного проєкту Збройних Сил України “ЕВАКУАЦІЯ 200” у Гуманітарний проєкт “НА ЩИТІ”. Керівництво Збройних Сил України та структура цивільно-військового співробітництва завжди готові до конструктивного діалогу з ветеранами та волонтерами, – йдеться в повідомленні. 

Читайте також: 
Україна повернула тіла ще 17 загиблих військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна