ЗСУ ліквідували найкращого російського пілота вертольота Ка-52 Василя Клещенка, що вів стрій “Алігаторів” на параді в Москві. ВІДЕО

Стало відомо, що українські військові ліквідували одного з найкращих і найвідоміших російських пілотів вертольота Ка-52 – полковника Василя Клещенка. Торік він очолював групу “Алігаторів” на параді в Москві.

Про це інформує журналіст Юрій Бутусов на своєму ютуб-каналі.

Пілотований Клещенком гвинтокрил українські воїни збили над позиціями окупантів ще 15 квітня. Останки рашиста передали росіянам аж через два місяці.

Клещенко ударами з Ка-52 вночі намагався зупинити наступ українських військ в районі села Гусарівка Харківської області.

Гвинтокрил збили із переносного зенітного ракетного комплексу на надмалій висоті під час атаки. Російський пілот не зміг катапультуватися і загинув прямо в кріслі, стропи його парашута були пошкоджені.

Довгий час вертоліт і тіло пілота залишалися лежати на місці аварії, росіяни не забирали останки свого товариша по службі. Українські військові змогли наблизитися до місця падіння Ка-52 в червні – після звільнення Гусарівки.

Під ворожим вогнем вони збирали фрагменти згорілого вертольота і тіла окупанта і передали їх Росії.

Полковник Клещенко був заступником начальника 344-го Центру бойового застосування та перенавчання льотного складу армійської авіації.

У 2021 році брав участь у параді на 9 травня  в Москві – летів за штурвалом бойового вертольота Ка-52 “Алігатор”. Окупант того дня контролював парадний лад вертольотів — 23 борти та резерв. Військовий мав загальний наліт понад 2 000 годин.

Читайте також:
“Це не “спецоперація”, а жорстока війна, ми тут – м’ясо”: окупант телефонує додому, – ПЕРЕХОПЛЕННЯ ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна