Росіяни вдарили по військових об’єктах Вінниччини гіперзвуковими ракетами “Кинджал”

Російські військові 7 серпня застосували для удару по військових об’єктах у Вінницькій області гіперзвукові ракети повітряного базування Х-47М “Кинджал”.

Про це в понеділок, 8 серпня, інформує пресслужба Командування Повітряних сил ЗСУ.

Зазначається, що основним носієм ракет цього типу є винищувач МіГ-31, також можуть застосовуватись бомбардувальники Ту-22М3 та Ту-160.

“Це найновіший тип ракет, які має на озброєнні Росія. Після прийняття на озброєння у 2018 році, їх випущено усього декілька десятків. Бойова частина Х-47М становить 500 кг, швидкість ракети 3500 – понад 12000 км/год”, – ідеться у повідомленні.

Після пуску з літака ракета піднімається на велику висоту у верхні шари атмосфери. А при заході на ціль по балістичній траєкторії може розвивати швидкість близько 12 тис. км/год.

Тактико-технічні характеристики цієї ракети не дозволяють наявним у ЗСУ засобам протиповітряної оборони ефективно виявляти та знищувати її, визнали в КПС.

“Із 24 лютого 2022 року зафіксовано лише декілька бойових застосувань ракет цього типу, які противник намагається використовувати по надзвичайно важливих цілях”, – зазначили в командуванні ПС ЗСУ.

Нагадаємо, ввечері 7 серпня ворог завдав ракетних ударів по військових об’єктах у Вінницькій області. Є постраждалі.
7 серпня в Україні відзначали День Повітряних сил Збройних сил України. Штаб Командування ПС розташований у Вінниці.

Читайте також:
На Вінниччині викрили схему перетину кордону ухилянтами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна