Верховна Рада призначила “слугу” Ольгу Совгирю суддею КС

Верховна Рада призначила депутатку від “Слуги народу” Ольгу Совгирю суддею Конституційного Суду.

“За” проголосували 293 депутати.

Від “Слуги народу” Совгирю підтримали 220 депутатів, від “Платформи за життя і мир” – 15, “За майбутнє” – 14, “Довіра” – 18, “Відновлення України” – 14, позафракційні – 12.
“ЄС”, “Батьківщина” і “Голос” – голосів не дали.

Як повідомив “Лівому берегу” нардеп Ярослав Железняк із “Голосу”, “на питання про складання мандату до голосування за призначення Ольга Володимірівна заявила, що вчора написала заяву в апарат ВР про складання мандату. Тобто на день призначення мала представницький мандат”.

Довідка

Ольга Совгиря з 2005 року працювала асистенткою, а з 2008 року – доценткою кафедри конституційного та адміністративного права. З 2010 року обіймає посаду доцентки кафедри конституційного права юридичного факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Є автором понад 170 наукових праць. Експерт з конституційного права.

У 2019 році була обрана народною депутаткою від партії “Слуга народу” – номер 122 у списку, безпартійна.
Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики, голова підкомітету з питань політичної реформи та конституційного права.
16 жовтня 2019 року була призначена постійним представником Верховної Ради в Конституційному Суді України.

До складу Конституційного Суду входять 18 суддів. Призначаються вони президентом, Верховною Радою і зʼїздом суддів – по шість від кожного.
Посада голови КС станом на зараз вакантна. 14 червня його обрати не змогли, а попереднього голову КС Олександра Тупицького було оголошено в міжнародний розшук.

Читайте також:
Рада підтримала призначення Андрія Костіна генпрокурором

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна