У Молдову не пустили російських військових із Придністров’я

На територію Молдови не пустили групу військових, що входять до так званої оперативної групи військ Російської Федерації, що базується у Придністров’ї.

Про це в четвер, 21 липня, поінформувала пресслужба Міністерства закордонних справ та з питань європейської інтеграції Республіки Молдова.

Зазначається, що на територію Молдови “не допущено офіцерів так званої оперативної групи російських військ – формування, яке незаконно перебуває на території нашої країни та порушує статут нейтралітету”.

“Ротація військовослужбовців у складі російського миротворчого контингенту здійснюється відповідно до механізму, встановленого з метою уникнення ризиків та забезпечення скоординованого переміщення особового складу контингенту”, – йдеться у повідомленні.

У МЗС також повторили “позицію влади Молдови щодо необхідності беззастережного відновлення процесу виведення російських військ і складів боєприпасів з території країни”.

Читайте також:
У Придністров’ї чоловіків агітують підписувати контракт з армією РФ, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна