На Донеччині загинув доброволець зі Швеції, – ЗМІ

У Донецькій області під час бойових дій загинув доброволець зі Швеції, що воював у складі Збройних сил України.

Про це в вівторок, 19 липня, інформує сайт SVT.

За словами джерела шведського мовника, загиблий, який раніше служив у Повітряних силах Швеції у званні лейтенанта, прибув до України кілька місяців тому для допомоги в підготовці військових.

Чоловік загинув нібито від вибуху гранати. “Він думав, що краще стати до бою тут (в Україні), аніж у Швеції. Він не був найманцем чи провидцем. Він був хорошим хлопцем, який хотів щось зробити”, – йдеться в повідомленні.

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну з’явилася інформація про сотні шведів, що долучилися до лав українських збройних сил та Інтернаціонального легіону, але точна їхня кількість невідома.

Частина з них раніше служила у збройних силах Швеції і пішла воювати на боці України добровільно, звільнившись зі шведської армії. Деякі, навпаки, порушуючи закон, прибули в Україну, не звільнившись з лав збройних сил Швеції.

Як зазначає “Європейська правда”, раніше речник Інтернаціонального легіону оборони України Дам’єн Магру заявив, що твердження російської сторони про загибель близько 200 членів легіону не відповідають дійсності.

Читайте також:
Ексмодель, підприємець і 20-річний юнак. Іноземні легіонери, які поклали життя за Україну на Харківщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна