“Все горить, все горить”: воїни Нацгвардії показали, якими були бої за Сєвєродонецьк. ВІДЕО

Національна гвардія України оприлюднила нові кадри важких боїв за населені пункти Луганщини, зокрема Рубіжне й Сєвєродонецьк.

Про це в понеділок, 11 липня, інформує пресслужба НГУ.

Відео змонтоване із записів, які знімали на телефони нацгвардійці під час важких боїв на Луганщині.

У Рубіжному воїни тримали оборону з початку березня до середини травня, у Сєвєродонецьку – з початку травня і до 24 червня.

На ньому зафіксовано зокрема стерту з землі російськими окупантами цивільну інфраструктуру українських міст та спалену в боях військову техніку.

Нацгвардійці задокументували, як проходили вуличні бої в охоплених вогнем містах, ями у кілька метрів глибиною від прильотів авіаційних бомб, і як іноді вдавалося навіть розігріти сніданок, коли довго не було змоги повернутися на базу.

“У тих боях ворог втратив понад 300 одиниць броньованої техніки, близько 1000 орків убитими та близько 1500 пораненими у Рубіжному та Сєвєродонецьку, що їх українські воїни перетворили на м’ясорубку для російського загарбника.

Ніколи не забудемо оборону цих населених пунктів і вічно шануватимемо тих героїв, що склали життя за Україну і перемогу”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 138 – 11.07.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна