У Харкові ворожа ракета знищила будівлю педагогічного університету і пам’ятник Сковороді, загинув охоронець

доповнено

Вночі окупанти обстріляли з території Російської Федерації Новобаварський, Основ’янський, Київський райони Харкова. Внаслідок атаки знищена будівля Харківського педагогічного університету.

Про обстріл у середу, 6 липня, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“Близько 1-ї години росіяни завдали удару в Основ’янському районі, влучили по відкритій території. У Новобаварському – в адмінбудівлю, зруйновано частину приміщення. У Київському районі через ракетний удар фактично знищено приміщення вищого навчального закладу, що на фото”, – повідомив голова ОВА.

Як пише “Суспільне”, від ворожого обстрілу в центральному корпусі Харківського педагогічного університету ім. Сковороди на вулиці Валентинівській обвалилися три поверхи. Загинув охоронець.

“Постраждали основні інфраструктурні об’єкти нашого університету. Насамперед, це сам навчальний комплекс імені Івана Прокопенка. Тут постраждали наукова бібліотека, музей університету, редакція газети “Вчитель”, ректорський відділ і український мовно-літературний факультет імені Григорія Квітки-Основ’яненка. І, звичайно, вибуховою хвилею зачеплені інші корпуси нашого університету, вибиті вікна, руйнація достатньо серйозна”, – повідомив ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Сковороди Юрій Бойчук.

За його даними, центральний корпус зруйнований на 50%. Повністю

зруйнований пам’ятник Григорію Сковороді.

Правоохоронці розслідують цю ворожу атаку як порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Також протягом доби окупанти обстрілювали Ізюмський, Харківський, Чугуївський, Богодухівський райони області. Горіли житлові будинки, відкриті території, поле з пшеницею.

За добу по області постраждали три особи: двоє – Чугуївський район, серед них – дитина 1 рік та 11 місяців та чоловік 64 років. Без госпіталізації. Чоловік 50 років госпіталізований із Гусарівки.

Читайте також:
У Харкові знешкодили 500-кілограмову російську авіабомбу, що застрягла в багатоповерхівці ще в березні. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна