У Чернівцях СБУ затримала диверсанта РФ, який готував вибухи на залізниці

Контррозвідка Служби безпеки України затримала ворожого агента в Чернівцях.

Про це повідомила пресслужба відомства у понеділок, 20 червня.

За даними слідства, затриманий перебував на агентурному зв’язку підконтрольних Росії спецслужб “ДНР”. Чоловік має паспорт громадянина України та Київську прописку, але тривалий час перебував на “консервації” в одній з близькосхідних країн.

Після початку повномасштабної агресії Росії агент отримав від своїх “кураторів” завдання прибути в Україну для збору розвідданих щодо транспортних каналів постачання озброєння та військової техніки. Крім того, зловмисник мав розвідувати місця розташування резервуарів з пальним і дислокацію українських військових підрозділів на Буковині.

За результатами одержаних даних ворог планував здійснити диверсії, у тому числі вибухи на об’єктах залізниці та логістичних складах.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України, та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Читайте також:
“Кіборг” Максим Галактіонов перебуває в СІЗО через смерть диверсанта, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна