За підтримки артилерії ЗСУ відбили російський штурм Тошківки, – Гайдай

Смт Тошківка (Сєвєродонецький район Луганської області) на мапі бойових дій 19 червня 2022

Завдяки роботі артилерії українські захисники відбили атаку росіян у районі смт Тошківка Сєвєродонецького району.

Про це ввечері в неділю, 19 червня, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Найважча військова ситуація в Україні – саме на Луганщині. Тривають запеклі бої в Сєвєродонецьку, орки намагаються захопити місто повністю, але їм це не вдається, рашисти несуть масові втрати.
Сьогодні росіяни намагалися здійснити прорив у районі Тошківки, навіть мали успіх, але після роботи нашої артилерії окупанти зазнали поразки”, – розповів Гайдай.

Він додав, що Лисичанськ залишається під українською владою, але місто під постійними рашистськими обстрілами. Триває “тиха” евакуація, гумвантажі завозяться щоденно.

Варто зазначити, що Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні поінформував, що на Сєвєродонецькому напрямку противник проводить цілодобову повітряну розвідку БпЛА “Орлан-10”, веде штурмові дії з метою встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк. Бойові дії тривають, успіху ворог не має.
На східній околиці села Берестове, що на трасі Бахмут – Лисичанськ, українські воїни успішно відбили ворожий штурм.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 116 – 19.06.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна