Токаєв у присутності Путіна назвав “ЛДНР” квазідержавами і заявив, що Казахстан їх не визнає. ВІДЕО

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що його країна не визнає самопроголошених “республік” на Донбасі.

Таку думку він висловив на Петербурзькому міжнародному економічному форумі в п’ятницю, 17 червня, де був також присутній президент РФ Володимир Путін.

“Я хотів би відзначити наступне: сучасне міжнародне право – це Статут ООН. Два основних принципи, закладених в Статут, в даний час прийшли у взаємне протиріччя. Це територіальна цілісність і право на самовизначення. Батьки засновники ООН цей момент свого часу не врахували, а можливо спеціально внесли, як компроміс”, – зазначив він.

За його словами, якщо керуватися принципами зі Статуту ООН про право націй на самовизначення, то замість 193 країн-учасниць в ООН у світі з’явиться понад 500-600 держав.

“Звичайно, це буде хаос. З цієї причини ми не визнаємо ані Тайвань, ані Косово, ані Південну Осетію, ані Абхазію. І, швидше за все, цей принцип буде застосований щодо квазідержавних територій, якими, на наш погляд, є Луганськ і Донецьк”, – додав Токаєв.

При цьому він не уточнив, як право націй на самовизначення співвідноситься з російською окупацією Донбасу.

Читайте також:
МЗС викликало посла Казахстану через заяву президента Токаєва про Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна