Росія хотіла примусово роздавати на окупованій Київщині паспорти СРСР, – СБУ

Росія хотіла примусово роздавати на окупованій території Київської області паспорти громадян СРСР.

Про це в п’ятницю, 10 червня, повідомляє Служба безпеки України.

У разі захоплення Київської області російські окупанти планували створити тут окупаційну адміністрацію та організувати псевдореферендум для проголошення місцевої республіки. Усіх жителів хотіли взяти на облік і в обмін на українські документи примусово роздати паспорти СРСР (принаймні до видачі документів РФ), – заявляють в СБУ з посиланням на дані військової контррозвідки.

У відомстві додають, що у покинутому окупантами будинку поблизу міста Макарів на Київщині були виявлені сотні незаповнених паспортів СРСР.

Примітно, що ці бланки були саме українського зразка – від імені УРСР. Тобто всі надписи на них виконані не тільки російською, а й українською мовою. Причому подібна серія не вироблялася в Україні з 1990 року. Таким чином, усі виявлені бланки – були завезені з РФ на початку повномасштабної агресії проти нашої держави, – додали у СБУ.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 107 – 10.06.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна