Командир “Азову” Прокопенко зателефонував дружині з полону

Командир окремого загону спецпризначення “Азов” Національної гвардії України Денис Прокопенко зателефонував із полону своїй дружині Катерині Прокопенко, військовий не повідомив, де він перебуває.

Розмова між подружжям відбулася два дні тому.

Про це в середу, 25 травня, інформує “Радіо Свобода”.

“Він зателефонував з невідомого номера, розмова була буквально 30 секунд. Він запитав, як у мене справи. Я намагалася запитати, як у нього справи, наче добре, але зв’язок був дуже поганий”, – розповіла Прокопенко.

“Я чула з інших джерел, що умови більш-менш задовільні. Їх годують, дають воду. Умови відповідають вимогам і за цей короткий період вони не зазнали насильства.

Що буде далі, ми, звісно, не знаємо, але зараз є треті сторони – ООН і Червоний Хрест – які контролюють ситуацію”, – сказала вона.

За словами Катерини Прокопенко,  її чоловік так говорив перед евакуацією українських військових із “Азовсталі”: “Це єдиний був метод, єдиний шлях, адже для нього важливо, щоб особовий склад був живий. І вже всі розуміли, що росіяни з кожним днем посилювали штурм. Мали дані: де хто знаходиться, де скупчення солдатів у цих бункерах, і вони вже точково спеціально добивали”.

Вона теж повідомила, що наразі майже 500 сімей – рідні бійців полку “Азов”, морпіхів, нацгвардійців, прикордонників та інших українських оборонців Маріуполя – оголосили про створення асоціації сімей “Азовсталі”.

Організація перевірятиме і поширюватиме інформацію про стан та умови утримання військових звідти. А також планує регулярно звертатися у міжнародні інстанції задля їхнього звільнення.

Читайте також:
Росія назвала умови обміну захисників “Азовсталі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна