У Миколаєві відновили водопостачання

У житлових районах Миколаєва відновили водопостачання.

Про це в п’ятницю, 13 травня, повідомив заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко в телеграмі.

“На сьогодні одне з найважливіших питань – відновлення водопостачання у житлових районах міста. Унаслідок ворожих дій агресора було пошкоджено основну та резервні лінії магістрального водогону [річка] Дніпро-Миколаїв. Враховуючи те, що 80% загальної протяжності водогону знаходиться на тимчасово окупованій території Херсонської області, це унеможливлює проведення аварійно-відновлювальних робіт та не гарантує подальшої стабільної роботи цього джерела водопостачання”, – сказав Тимошенко.

За його словами, через це були зроблені наступні кроки, щоб вирішити питання водозабезпечення населення Миколаєва: з резервного фонду державного бюджету виділено 56 млн грн; забезпечено водозабір з річки Південний Буг та артезіанських свердловин.

Тимошенко зазначив, що вже було введено в експлуатацію 14 свердловин в міських лікарнях, пологовому будинку та військовому шпиталі, а сьогодні розпочалось водопостачання в житлові будинки.

Нагадаємо, мер Миколаєва 7 травня повідомляв, що в місто повертають водопостачання, але вода буде технічна, пити її не можна.

Читайте також:
Затримано чоловіка, який, ймовірно, коригував ракетний удар РФ по оборонному підприємству в Миколаєві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна