На Запоріжжі рашисти прикриваються цивільними і нав’язують “рубльову зону”

Російські окупанти продовжують вести обстріли міст Запорізької області, використовують цивільних українців як живий щит і змушують вводити “рубльову зону”.

Про це вранці в п’ятницю, 29 квітня, повідомила пресслужба Запорізької ОВА.

Мешканці Василівки розповіли, що в місті значно збільшилася кількість російських військових. Вони розміщуються у житлових кварталах, щоб ховатися за цивільними та використовувати їх як за живий щит.

Також відомо, що окупанти роздають гуманітарну допомогу та медикаменти лише тим, хто їх підтримує та сприяє їхній злочинній діяльності. Багато жителів співпрацювати з росіянами відмовляються.

Ситуація в Пологівському районі залишається напруженою. Через терористичні дії окупаційних військ кількість руйнувань збільшується щодня.

Під обстрілами знаходяться Оріхів та Гуляйполе, а також населені пункти навколо.

У селах Ботієве та Строганівка Мелітопольського району окупаційна комендатура вимагає від підприємців відкривати магазини, кафе, місця відпочинку та дозвілля.

Однією з умов безпечної роботи є відсутність на полицях магазинів товарів українського виробництва. Натомість українських підприємців активно агітують торгувати товарами з Криму та вводити “рубльову зону”.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом авіаудару по Запоріжжю.

Читайте також:
РФ перекинула частину військ із Маріуполя на запорізький напрямок, – розвідка США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна