Путін заявив про глухий кут у переговорах з Україною

Президент Росії Володимир Путін заявив, що після зустрічі у Стамбулі та звірств росіян у Бучі переговори з Україною знову зайшли у глухий кут.

Про це Путін заявив на спільній із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком пресконференції у вівторок, 12 квітня. 

“Ми вийшли на певний рівень домовленостей у Стамбулі, які полягали в тому, що гарантії безпеки для України – а українська сторона виговорює собі дуже жорсткі гарантії безпеки – не поширяться на територію Криму, Севастополя та Донбасу”, – цитує Путіна “Українська правда”.

Потім, за словами президента країни-агресора, Росія нібито почала створювати умови для “продовження договірного процесу”, а натомість зіткнулися з нібито “провокацією в Бучі”.

“І що найголовніше – українська сторона відійшла від своїх домовленостей у Стамбулі. Тепер уже вимоги безпеки – це одне, а питання регулювання відносин щодо Криму, Севастополя та Донбасу виносяться за межі цих домовленостей. Тобто знову повернулися в тупикову для себе та для всіх нас ситуацію”.

Путін також додав, що нібито 11 квітня йому “сказали, що українська сторона щось змінила в позиції щодо переговорів”, але подробиць він поки що не знає.

Читайте також:
Лукашенко вважає різанину в Бучі “спецоперацією англійців”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна