Уряд спростив проходження гуманітарної допомоги в Україну з-за кордону

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо спрощення ввезення гуманітарної допомоги з-за кордону.

Згідно з прийнятою постановою для ввезення гуманітарної допомоги з 23 березня потрібен лише один документ — декларація, яка заповнюється на митниці, передає пресслужба уряду.

Зазначається, що також уряд скасував список товарів, які визнавалися гуманітарною допомогою. Це означає, що можна ввезти всі легальні товари, які направляються в Україну як гуманітарна допомога, без будь-яких обмежень.

Тепер не потрібно отримувати довідки від ВЦА чи інших органів влади, аби завести гуманітарний вантаж.

“Для ввезення гуманітарної допомоги потрібен лише один документ — декларація, яка заповнюється дуже швидко. Зазначаємо відправника, одержувача, фактичне місце розвантаження, вид допомоги. Це все. Якщо це гуманітарна допомога державі Україна, то направити її можна на ОВА чи на профільне міністерство. Якщо конкретній громаді вказуйте її одержувачем та везіть тому, кому ця допомога призначена”, – прокоментував прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

Читайте також:
У Дніпрі, Вінниці та інших містах вимагають “відкати” за пропуск гуманітарки для ЗСУ через митний кордон, – Чмут

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна