МОУ і ДСНС звернулися до громадян і посадовців, які інформаційно сприяють ворогові

Міністерство оборони України застерігає громадян від поширення в соцмережах інформації, яка може зашкодити українським захисникам і зіграти на руку російським окупантам.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Не працюйте коригувальниками вогню у ворога! Так-так, саме це ви робите, коли публічно повідомляєте точну адресу, куди влучила або не долетіла ракета”, – написала вона у Facebook.

“Ми справді вільна, демократична країна зі свободою слова. Наше суспільство вже звикло до відкритості і висвітлення в інтернеті абсолютно всього. Але війна – це в тому числі обмеження на поширення певної інформації – заради вашої ж безпеки…

Не варто, як один з мерів, заявляти, що в нас немає ППО на конкретній ділянці фронту і вказувати географічні дані. Не треба, як ще один із мерів, говорити публічно, що для заїзду в місто залишилась безпечною лише одна дорога, і називати, яка саме (люди між собою і без цих заяв знайдуть як передати таку інформацію).

Такі детальні повідомлення допомагають ворогу і ставлять під додаткову загрозу ваші населені пункти”, – наголосила представниця МОУ.

“Під час війни фатально небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність будь-якого озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів”, – підкреслила Маляр.

Контекст

Уранці 14 березня речниця управління ДСНС у місті Києві Світлана Водолага різко розкритикувала радника міністра внутрішніх справ, блогера Антона Геращенка, який розголошує інформацію про точні адреси обстрілів і роботи ППО.

У стрімі з Подолу, де збили ворожу ракету з руйнуваннями будинку, Водолага сказала: “Шановні друзі, це Київ, знову обстріл, знову п’ятиповерхівка, знову є загиблі. Але зараз моє звернення до Антона Геращенка, який позиціонується як помічник або радник міністра МВС. Ви третій раз сьогодні здаєте російським окупантам точки, які вони недообстрілювали. Ви третій раз називаєте точну адресу, куди потрапляють ворожі снаряди. Досить! Досить уже давати інформацію першим, давати координати!..”

Водолага зазначила, що готова до того, що Геращенко вплине на її звільнення, але при цьому вилаяла колишнього нардепа і ексзаступника глави МВС.

Читайте також:
У Києві на Куренівці збили ракету росіян, є жертви. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна