На Київщині росіяни розстріляли колону дітей та жінок під час евакуації, семеро загиблих

На Київщині росіяни розстріляли колону дітей та жінок під час евакуації, семеро загиблих. З них одна вбита дитина.

Про це ввечері в суботу, 12 березня, повідомила пресслужба Головного управління розвідки МОУ.

“11 березня під час спроби евакуації з села Перемога Баришівського району Київської області в бік села Гостролуччя за погодженим «зеленим» коридором, окупантами була розстріляна колона мирних жителів, яка складалась виключно з жінок та дітей. Результат цього звірячого вчинку – сім загиблих. З них одна дитина”, – йдеться в повідомленні. 

Точна кількість поранених наразі невідома.

“Після розстрілу окупанти змусили залишки колони повернутися до села Перемога і не випускають їх з населеного пункту. Наразі з ними практично неможливо встановити зв’язок, а також надати гуманітарну та медичну допомогу”, – додали в ГУР. 

У розвідвідомстві також нагадали, що питання захисту цивільного населення під час збройних конфліктів регулюється нормами міжнародного гуманітарного права. Зокрема, Четвертою Женевською конвенцією “Про захист цивільного населення під час війни”.

Згідно з цими нормами, навмисні напади на цивільних осіб, які не беруть безпосередньої участі в бойових діях прирівнюються до військового злочину.

Читайте також:
На Запоріжжі російський танк розчавив авто з дитиною. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна