Росія легалізує мародерство, щоби закріпитися в Україні, – ГУР

Армія російського окупанта в Україні легалізує мародерство, щоб закріпитися на наявних позиціях.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України у суботу, 12 березня. 

У зв’язку з невдалою спробою провести блискучий наступ, окупанти вимушені змінити тактику. Через значні логістичні проблеми та розтягнутість комунікацій, вони нездатні належним чином забезпечити свої підрозділи пальним, харчами, технікою, набоями та провести ротацію”, – йдеться в повідомленні.

“Тепер основне завдання окупантів – закріпитися на наявних позиціях, прикриваючись місцевим населенням. При цьому, підрозділи путінських військ на невизначений час залишаються відрізаними від постачання і отримали вказівку перейти на “самозабезпечення” до наступних розпоряджень. Тобто, відбирати все необхідне у місцевого населення та грабувати склади, магазини, аптеки”, – додали у розвідвідомстві.

В ГУР МОУ зазначають, що кадри мародерства, які останніми днями облетіли весь світ, не поодинокі випадки.

До того ж, вони супроводжуються численними випадками важких злочинів проти мирного населення: вбивства, катування, зґвалтування. В тому числі – неповнолітніх.

Це цілеспрямована політика терору держави окупанта, що заохочується її вищим керівництвом, наголошують розвідники.

Читайте також:
У Миколаєві спіймали мародера: опинився без штанів і примотаний до стовпа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна