Арестович пояснив, чому Путіну невигідно випускати по Україні ядерну зброю

Застосування Путіним ядерної зброї по Україні нелогічне, оскільки європейська частина території самої РФ на багато років стане не пристосованою для життя.

Таку думку висловив радник глави офісу президента Олексій Арестович. 

“Зараз багато хто боїться, що Путін застосує ядерну зброю. Якщо знищити всю українську армію ядерними ударами, європейська частина самої РФ і Білорусі на багато років стане непристосованою для життя”, – написав Арестович у Фейсбук.

За його словами, за останні 30 років приведення ядерних сил сторін у стан підвищеної бойової готовності далеко не перше і трапляється, як правило, напередодні важливих переговорів тих чи інших конфліктуючих сторін.

“Метою російської операції проголошено покарання і відокремлення (так званих – Н.) “нацистів” від українського народу. Ядерна бомба цього робити не уміє. Путіну потрібна Україна. Після застосування ядерної зброї технічно неможливо правити народом, який це на собі відчув”, – сказав він.

Арестович також додав, що у разі виконання такого наказу не виключена симетрична відповідь Росії з боку країн, що також мають ядерну зброю, “хоча у цивілізованого світу достатньо засобів ефективно відреагувати й без удару” у відповідь.

Підбиваючи підсумки, радник глави Офісу президента зазначив, що виданий Путіним наказ (27 лютого – Н.) про приведення російських сил стримування, що включають ядерну зброю, в режим підвищеної бойової готовності є спробою психологічного тиску на Україну та її партнерів.

Нагадаємо, що 27 лютого Путін наказав перевести сили стримування в особливий режим бойового чергування. Він обґрунтував таке рішення нібито агресивними висловлюваннями посадовців країн НАТО.

“Західні країни здійснюють не лише недружні дії щодо нашої країни в економічній сфері, я маю на увазі нелегітимні санкції, але вищі посадові особи провідних країн НАТО допускають і агресивні висловлювання на адресу нашої країни”, – сказав він.

Читайте також:
Україна та США зреагували на ядерні погрози Путіна

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна