Литовські жінки підтримали українок мовчазним протестом

Литовські жінки, серед яких відомі журналістки та громадські діячки, організовують мирний жіночий протест проти російської агресії в Україні. Вони прагнуть заохотити жінок у всьому світі стати на бік українок, яким доводиться проживати неймовірний біль, заподіяний війною Росії проти їхньої країни.

Учасникам протесту пропонують одягнути чорний одяг і взяти з собою чорну стрічку на знак скорботи за загиблими.

Мовчазний протест провели у неділю, 27 лютого, о 13:00 біля посольства Росії у Вільнюсі.

“Мета – дати зрозуміти Росії та всьому світу, що ми бачимо агресію та жорстокість і що це не забудеться”, – заявили організаторки.

Одна з них, литовська журналістка Дайва Жейміте-Білене, сказала, що не може навіть уявити, що відчувають українські жінки, коли відправляють своїх чоловіків і дітей на війну.

“Чому їхня доля така важка? Будь-яка підтримка зараз має вирішальне значення, щоб світ прийшов до тями”, – слова Дайви.

Телеведуча Живіле Кропайте-Басюле, яка щойно випустила книгу про свою бабусю, партизанку і політв’язня радянської влади після Другої світової війни, вірить у силу жінки. За її словами, жінки мають надзвичайну силу, тому надати їм підтримку дуже важливо.

Читайте також:
У Берліні мітинг на підтримку України зібрав до пів мільйона людей. Такі акції відбуваються по всьому світу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна