Політиків України закликають створити коаліцію “для досягнення національної згоди”

Учасники ініціативи “Першого грудня” закликали лідерів політичних спільнот України об’єднатися і “створити дієві політичні механізми для досягнення національної згоди”.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зверненні ініціативи, оприлюдненому в середу, 16 лютого.

“Всі сили учасників такої коаліції мають бути спрямовані не на ревниве випинання своїх переваг і пропозицій, а на консолідацію суспільства довкола потреб безпеки й оборони України, нормального функціонування державних структур. Зокрема, звертаємося до шостого президента Володимира Зеленського і п’ятого президента Петра Порошенка припинити своє особисте протистояння, яке в очах світу є цілковито невиправданим. Конкурувати буде час тоді, коли відіб’ємо ворога. Інакше історія нам не простить“, – йдеться в заяві.

Автори звернення наголошують, що при тому, що більша відповідальність за міжпартійну боротьбу лягає на чинне керівництво держави, “яке вважає допустимим боротися зі своїми опонентами навіть в умовах загрози для самого існування України”, “і опозиція, і політична еліта загалом мають проявити розуміння, що напруга міжпартійної й міжособистісної ворожнечі є значно вищою, ніж це може дозволити собі суспільство в умовах граничних загроз”.

За словами авторів звернення, антиукраїнські сили можуть скористатися ворожнечею серед українських політиків, адже “сценарії таких маніпуляцій всім очевидні”.

Довідково

Ініціативна група “Першого грудня” створена у 20-ту річницю референдуму про Незалежність України для формування, серед іншого, ідей з розвитку та реформування країни. До групи входять чільні представники національної інтелігенції, серед яких Олександра Гнатюк, Володимир Єрмоленко, Євген Захаров, Йосип Зісельс, Ігор Козловський, Мирослав Маринович, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків.

Читайте також:
“Остерігаємо президента Зеленського, як остерігали Януковича”. Підсумкове звернення групи “1 грудня”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна