Президенти України і Словаччини обговорили взаємодію в безпековій сфері

Глава держави Володимир Зеленський та президенка Словацької Республіки Зузана Чапутова під час телефонної розмови обмінялися думками щодо безпекової ситуації навколо України.

Як інформує пресслужба офісу президента, Зеленський подякував за незмінну солідарність Словаччини щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України.

Володимир Зеленський поінформував главу Словацької Республіки про ініціативи української сторони стосовно активізації переговорного процесу в межах “нормандського формату” та виконання Мінських домовленостей.

Лідери торкнулися питання взаємодії між Україною та Словаччиною у безпековій сфері.

Президент України високо оцінив підтримку з боку Словаччини європейських та євроатлантичних прагнень нашої держави.

“На тлі безпекових ризиків, пов’язаних з будівництвом “Північного потоку-2”, важливою є тісна взаємодія України й Словаччини з метою посилення безпеки енергопостачання”, – наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також:
Словаччина зобов’язалася підтримати вступ України в ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна