Під урядом вимагали відставки міністра освіти Шкарлета

доповнено

Під будівлею Кабінетом Міністрів України відбулася масова акція протесту, учасник  якої вимагають відставки міністра освіти Сергія Шкарлета.

Акція “Міністр тимчасовий, Могилянка – вічна” зібралася зранку в п’ятницю, 4 лютого.

Організатори акції на сторінці у ФБ нагадали, що 2 лютого МОН на чолі з міністром Шкарлетом оголосило новий конкурс на посаду президента НаУКМА, відмовившись визнавати вибори в університеті.

За законом, у міністерства відсутні повноваження щодо визнання чи невизнання результатів голосування. Подібне рішення є перевищенням повноважень і тиском на університет. Могилянка понад два роки залишається без очільника, наголошують активісти.

“Учора студентське самоврядування ухвалило рішення про безстроковий студентський страйк. 4 лютого о 9:00 могилянська спільнота виходять під Кабінет Міністрів України із закликом припинити свавілля МОН і підписати контракт з обраним президентом університету. Ми виступаємо за відставку міністра освіти Сергія Шкарлета, підписання контракту з обраним президентом НаУКМА, автономію українських університетів”, – йдеться в повідомленні.

Представник страйкового комітету студентства та освітян, ексзаступник міністра юстиції Сергій Петухов подав до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля звернення про звільнення Сергія Шкарлета з посади.

Серед присутніх на акції – нардеп Роман Лозинський.

“Ось що стається, коли недолугий міністр-плагіатор перевищує повноваження та оголошує війну спільноті університету. За Могилянку встають усі: від студентів з викладачами до величезної кількості випускників, політиків і громадських діячів. МОН вже дала задню і відкличе незаконний наказ про невизнання виборів ректора. Але цього замало. Ганебний міністр Шкарлет має піти у відставку! А ця історія має стати останнім випадком втручання в автономію університетів”, – написав він на ФБ і опублікував фото з акції.

Також на акції – журналіст та історик Вахтанг Кіпіані.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 3 лютого стало відомо, що міністр освіти Шкарлет скасував наказ про проведення нових виборів президента НаУКМА.

Читайте також:
Міносвіти скасувало повторний конкурс на обрання президента Могилянки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна