У разі вторгнення в Україну Росія не зможе проводити операції з доларом, – Байден

Президент США Джо Байден наголосив, що в разі нового вторгнення Росії в Україну російські банки не зможуть проводити операції з доларом.

Про це він заявив на пресконференції за підсумками року в середу, 19 січня, передає “Ліга”.

Байден зазначив, що Росія понесе відповідальність, якщо вторгнеться в Україну, але це буде залежати від того, чи це буде локальна операція, чи щось інше.

“Він (президент РФ Володимир Путін, – ред.) ніколи не бачив санкцій, подібних тим, які я пообіцяв запровадити”, – сказав Байден, додавши, що у разі вторгнення в Україну це буде “катастрофа” для Росії.

Водночас президент США висловив упевненість, що Путін не хоче повномасштабної війни.

“Я досі вважаю, що Путін не хоче повномасштабної війни. По-друге, чи хоче Путін, на мою думку, перевірити реакцію Заходу, США та НАТО на можливу агресію? Так, я вважаю, він перевірятиме нашу готовність”, – сказав Байден.

На його думку, Росія та НАТО можуть “прийти до чогось” щодо нерозміщення стратегічних озброєнь в Україні. Байден також заявив, що ймовірність вступу України до НАТО найближчим часом невисока через невиконання всіх вимог. Водночас, за його словами, США не мають наміру скорочувати свою військову присутність у Європі.

Читайте також:
Байден вважає, що Путін не хоче повномасштабної війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна