Міносвіти планує створити в Україні мережу екзаменаційних центрів

У Міністерстві освіти і науки повідомили про плани щодо створення мережі екзаменаційних центрів в Україні.

Уряд уже затвердив відповідний план заходів до 2030 року, інформує пресслужба відомства.

“Це дозволить проводити освітні оцінювання з використанням цифрових технологій, а також ефективно розвивати національну систему освітніх вимірювань. Наявна в Україні система зовнішніх освітніх оцінювань базується переважно на паперовому тестуванні, яке потребує складної логістики, чималих витрат на друк та доставку тестових матеріалів, а успіх його реалізації залежить від багатьох чинників (зокрема, від якості паперу, виконання підрядними організаціями своїх функцій, якості роботи залучених працівників). Натомість уряди розвинених країн поступово запроваджують оцінювання з використанням комп’ютерної техніки”, – йдеться в повідомленні.

За даними Міносвіти, мережу екзаменаційних центрів планується створити у вигляді відокремлених структурних підрозділів Центру оцінювання кості освіти в кожному обласному центрі та місті Києві.

“Планується, що мережа екзаменаційних центрів забезпечить проведення окремих видів освітніх оцінювань у комп’ютерному форматі, серед яких: міжнародні порівняльні оцінювання, зокрема PISA; моніторингові дослідження якості освіти регіонального та локального рівнів; іспити для визначення рівня володіння державною мовою”, – зазначили у відомстві.

Передбачається, що мережу екзаменаційних центрів в довгостроковій перспективі розбудують на базі закладів освіти, що дозволить перевести у цифровий формат національні зовнішні оцінювання з великою кількістю учасників.

Читайте також:
В Україні змінять систему оцінювання учнів 1-4 класів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна