Артилеристи Збройних сил провели навчання біля адмінмежі з окупованим Кримом. ФОТО

У Херсонській області українські артилерійські підрозділи провели тактичне навчання.

Про це в четвер, 2 грудня, інформує пресслужба Генерального штабу Збройних сил України.

“На одному з військових полігонів Херсонщини неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою Російською Федерацією територією Автономної Республіки Крим проведено тактичне навчання артилерійських підрозділів, що входять до складу угрупування військ “Південь”, – йдеться у повідомленні.

Навчання мали на меті підвищити рівень навченості та професійної підготовки особового складу, а також відпрацювати взаємодію з іншими підрозділами угрупування військ та нові тактичні прийоми ведення бойових дій з урахуванням досвіду Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.

“Підрозділи передусім мають вдосконалити спроможність вчасно та адекватно реагувати на військову небезпеку з морського узбережжя”, – наголосив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Підготовчі та практичні дії щодо виявлення та знищення десанту умовного противника військовослужбовці відпрацьовують щотижня, а бойовий досвід позитивно впливає на хід тренувань.

Артилерія навчання 1 Артилерія навчання 3 Артилерія навчання 4 Артилерія навчання 5
<
>
Фото: пресслужба Генштабу

“Ми перевіряємо нашу готовність до бойових дій у різних сценаріях. І дуже приємно, що особовий склад вкладається у визначені терміни. Наразі саме ці якості їм знадобляться під час виконання бойових завдань”, – заявив Наєв.

Читайте також:
РФ розпочала військові маневри біля українських кордонів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна