Австрія перша в Європі запроваджує обов’язкову вакцинацію. І знову йде на локдаун

Австрія з понеділка, 22 листопада, запровадить четвертий загальнонаціональний локдаун і до 1 лютого запровадить обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу для всіх.

Про такі протиепідемічні заходи 19 листопада оголосив австрійський канцлер Александер Шалленберг, передає DW.

Жорсткі обмеження триватимуть принаймні десять діб і далі, за необхідності, їх можуть продовжити ще на 20 діб.

У країні закриють майже всі магазини, скасують масові заходи. Людям заборонять виходити з дому без нагальних потреб, як от-відвідати лікаря чи купити продукти. Школи й дитячі садочки офіційно не закривають, але батьків закликали за можливості залишати дітей вдома.

За попередню добу в Австрії зафіксували рекордні 15,8 тис. нових випадків коронавірусної хвороби за добу. Загалом з початку пандемії в Австрії офіційно нарахували про понад мільйон випадків інфікування, померли майже 12 тисяч людей.

Раніше цього місяця Австрія запровадила локдаун для невакцинованих від COVID-19. Відвідувати ресторани, туристичні об’єкти та різні заходи у країні можуть лише щеплені та ті люди, хто нещодавно одужав від COVID-19.

Австрія із населенням близько 9 мільйонів має один з найнижчих показників вакцинації у Західній Європі – приблизно 65,7%. За словами австрійського канцлера, у влади не лишається іншого вибору, крім як запровадити обов’язкову імунізацію.
Усі деталі щодо такого кроку обіцяють надати найближчим часом, однак громадян уже попередили про штрафи за відмову вакцинуватися.
Окрім того, у країні зроблять доступною бустерну дозу вакцини, яку можна буде отримати уже через чотири місяці після повного курсу вакцинації.

Читайте також:
“Мрія” доставила 110 тонн комплектів для COVID-тестування в Австрію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна