СБУ прийшла з обшуком на Миколаївський бронетанковий завод і заявила про схему розкарадання запчастин

Контррозвідка СБУ звітує, що запобігла викраденню деталей, призначених для ремонту військової техніки у районі ООС.
Зловмисники хотіли незаконно продати їх зі складів державного підприємства “Миколаївський бронетанковий завод”.

Про це у вівторок, 16 листопада, повідомляє пресцентр СБУ.

Нестача таких запчастин могла завдати шкоди обороноздатності нашої країни в умовах збройного конфлікту з країною-агресором, зауважили в СБУ.

Спецслужбою встановлено, що у межах виконання Державного оборонного замовлення двоє відповідальних осіб держпідприємства намагалися «збути» деталі та агрегати до БТР та БРДМ.

“Зловмисники, зловживаючи службовим становищем, вносили неправдиві відомості до товарно-супровідної документації. Вартість усіх запчастин становила майже 500 тис. грн”, – йдеться в повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для з’ясування всіх обставин оборудки та встановлення і притягнення до відповідальності причетних осіб.

Читайте також:
СБУ викрила схему постачання неякісних російських запчастин для Укрзалізниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна