За кілометр від лінії фронту: у Нью-Йорку запустили “Марафон, який ніхто не хоче бігти”

В українському селищі Нью-Йорк, розташованому біля Торецька в Донецькій області, у день відомого Нью-йоркського марафону, 7 листопада, влаштували забіг під назвою “Марафон, який ніхто не хоче бігти”.

Його мета — привернути увагу міжнародної спільноти до російської агресії на сході України, повідомили у Міністерстві закордонних справ.

Марафон ініціювала “Нова пошта”.

Ідея полягає в тому, що пробігти будь-яку дистанцію заради підтримки України та написати про це в соцмережі може будь-хто в будь-якій точці світу.

“Проєкт створений, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до російської агресії на сході України. Відсьогодні кожен небайдужий може взяти участь у проєкті та пробігти будь-яку дистанцію будь-де ― і таким чином підтримати Україну”, — повідомили в МЗС.

На Донеччині марафон розпочали п’ятеро людей, чиє життя пов’язане з війною: військовий, волонтерка, медик, військовий журналіст та переселенка. Вони закликали долучитися до забігу весь світ.

“Для українського народу це щоденний марафон на виживання, бігти який без підтримки дуже важко. Саме тому ми заснували нью-йоркський марафон на лінії фронту та назвали його “Марафон, який ніхто не хоче бігти”, адже ніхто не хоче війни. Сподіваємося, що світ висловить свою підтримку”, — сказала Інна Поперешнюк, співзасновниця “Нової пошти”.

Охочі можуть зареєструватись на сайті marathonnoonewantstorun.org.

Кожен, хто зареєструється на марафон, отримає стартовий набір бігуна. Він міститиме стартовий номер із фактами про війну на сході України та листівки зі світлинами відомого українського фотографа Олександра Чекменьова, зробленими в українському Нью-Йорку.
А згодом, окремо від стартового набору, учасники отримають медаль, яка містить частинку використаної гільзи зі сходу України. Це подяка кожному, хто підтримує українців у їх щоденному марафоні за життя та свободу.

“Участь у забігу безкоштовна, а підтримка учасників — безцінна”, – зазанчають організатори.

Марафон вже пробігли:

журналіст Андрій Цаплієнко

волонтер і громадський активіст Роман Сініцин:

волонтер Родіон Шовкошитний:

Довідково
7 листопада у Нью-Йорку (США) відбувся традиційний марафон із серії World Marathon Majors.
Цього року через перенесення стартів у зв’язку з пандемією коронавірусу всі мейджор-марафони відбулися восени.
Нью-Йоркський марафон є найбільшим легкоатлетичним стартом у світі за кількістю учасників та фінішерів (близько 33 тисяч).

Читайте також:
Очаківські “морські котики” започатковують флешмоб до 30-річчя Збройних сил. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна