АМКУ дозволив Mastercard та Visa знизити міжбанківську комісію

Антимонопольний комітет України дозволив Mastercard та Visa знизити міжбанківську комісію інтерчейндж відповідно укладеного з Національним банком України меморандумом.

Про це інформує пресслужба АМКУ.

Комітет дозволив компаніям Mastercard та Visa зменшити розмір внутрішньодержавних міжбанківських комісій, що визначаються платіжною організацією платіжної системи щодо відповідних споживчих платіжних облікових реквізитів та сплачуються еквайром на користь емітента в Україні.

Зазначається, що узгоджені дії зі зменшення міжбанківських комісій здійснюється в рамках Меморандуму про сприяння конкурентному платіжному ринку, який буде реалізовано компанією Mastercard, Visa та Національним банком України.

За даними АМКУ, зниження на 1,2% або менше граничного розміру ставок внутрішньодержавних міжбанківських комісій в Україні відносно споживчих платіжних реквізитів відбудеться з наступного робочого дня після сплину 14 календарних днів від дати отримання дозволу АМКУ.

Наступні етапи зниження відбуватимуться з 1 липня 2022 року – до 1% або менше та з 1 липня 2022 року – до 0,9% або менше.

Заплановані узгоджені дії стосуються лише міжбанківських комісій для споживчих карток.

Читайте також:
Мін’юст дозволив автоматичне списання боргів із рахунків громадян: як це працюватиме

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна