На Одещині громадянин Молдови хотів підкупити українського прикордонника

В Одеській області прикордонники викрили канал незаконного перетину кордону особами із санкційного списку РНБО. Правоохоронці встановили, що, крім нелегальних мігрантів, схему з використанням підроблених паспортів планували використати й особи із санкційного списку.

Про це інформує у четвер, 4 листопада, пресцентр ДПСУ.

“Цього разу вказаним каналом мав намір скористатися громадянин Республіки Молдова для легалізації підроблених паспортних документів громадян Республіки Молдова. З метою реалізації своїх злочинних намірів вказана особа намагалася підкупити військовослужбовця Держприкордонслужби України, однак була затримана на гарячому“, – йдеться в повідомленні.

Як з’ясувалося, вказані документи мали використовуватися потенційними нелегальними мігрантами (вихідцями з Туреччини та Афганістану) для незаконного потрапляння до країн ЄС.

“Також встановлено, що з використанням таких документів на змінені установчі дані планували скористатися особи із санкційного списку для термінового незаконного перетинання державного кордону України”, – наголошують речники ДПСУ.

Слідчі дії тривають.

Читайте також:
ДПСУ затримала росіянина, який втретє намагався потрапити в Україну і пропонував хабар прикордоннику

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна