У “Дії” спростять отримання допомоги для вагітних і породіль

Кабінет Міністрів спростив порядок отримання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами не застрахованим у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування жінкам.

Про це інформує пресслужба Міністерства соціальної політики в середу, 3 листопада.

“Сьогодні уряд прийняв рішення щодо спрощення порядку отримання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами жінками, які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що внесені зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми підвищать доступність послуг для жінок, що не працюють, студенток, жінок, які зареєстровані в центрі зайнятості та звільнених у зв’язку з ліквідацією підприємства тощо.

За інформацією Мінсоцполітики, спрощеною процедурою отримання допомоги щомісячно скористається близько 14 тисяч жінок.

Тепер для призначення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами замість довідки в паперовій формі використовуватиметься інформація про сформований у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я медичний висновок про тимчасову непрацездатність категорії “Вагітність та пологи”.

За відсутності технічної можливості скористатися порталом “Дія” залишається можливість призначення допомоги на підставі відповідної довідки в паперовій формі.

У Мінсоцполітики звертають увагу, що остаточний перехід на призначення допомоги без подання довідки у паперовій формі відбудеться після запровадження електронної взаємодії порталу “Дія” з Реєстром медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я.

Читайте також:
Крутити головою більше не доведеться: COVID-сертифікат у “Дії” тепер можна отримати без електронного підпису

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна