ЦВК спростувала заяву “слуги народу” про потребу ковід-сертифікату для голосування 31 жовтня

Центральна виборча комісія спростувала твердження “слуги народу” про те, що на виборах 31 жовтня умовою для голосування будуть COVID-сертифікати або тести.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ЦВК у суботу, 30 жовтня.

“Зараз поширюється повідомлення про те, що на виборах 31 жовтня на дільницях перевірятимуть сертифікати про щеплення або негативний тест. Чи перевірятимуть? Ні“, – заявили в Центрвиборчкомі.

У ЦВК нагадали, що для того, аби безпечно проголосувати, потрібно:

  • мати паспорт;
  • мати маску, антисептик, особисту ручку;
  • дотримуватися дистанції.

Як відомо, 29 жовтня голова Комітету Верховної ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький (“Слуга народу”) заявив, нібито у виборців на дільницях можуть перевіряти сертифікат про вакцинацію або ж ПЛР-тест, чи тесту на антиген.
У неділю, 31 жовтня, відбудуться вибори міського голови у Харкові (замість померлого Геннадія Кернеса). Крім того, у двох округах Херсонської та Черкаської областей обиратимуть депутатів Верховної Ради замість вибулих.

Читайте також:
У разі виборів до Ради найбільшу підтримку отримали би чотири партії, – Центр Разумкова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна