Протягом вересня РФ збільшила час утримання українських кораблів у Керченській протоці, – дослідження

У рамках продовження блокади Азовського моря, Росія у вересні збільшила час утримання українських кораблів, які перетинають Керченську протоку перед виходом в Чорне море, майже до 40 годин.

Про це свідчать статистичні дані, оприлюднені за підсумками моніторингу “Інституту Чорноморських стратегічних досліджень” та редакції Black SeaNews, передає “Крим.Реалії”.

“За вересень 2021 року середня тривалість штучного утримання з боку Росії перед Керченською протокою суден, що йдуть з Маріуполя і Бердянська з експортними вантажами, склала 39,7 години (в середньому за 2020 рік – 29,6; в серпні 2021 – 30,7)”, – наголошується у даних моніторингу.

При цьому час утримання суден, що входять в акваторію Азовського моря через Керченську протоку, також збільшилася у порівнянні з даними за серпень цього року.

“За вересень 2021 року середня тривалість штучного утримання з боку Росії суден, що йдуть в українські порти Азовського моря Маріуполя, Бердянська, склала 22,4 години (в середньому 2020 року – 23,5; у серпні – 15,3)”, – уточнюється в оприлюднених даних.

Читайте також:
Від початку блокади Керченської протоки РФ затримала понад 2200 суден, – Клименко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна