СБУ під Маріуполем викрила схрон із вибухівкою та мінами

Співробітники Служби безпеки України виявили в Донецькій області, у районі Маріуполя, ворожий схрон із бойовими засобами ураження. Серед вилученого – майже 15 кг вибухівки з детонаторами і протитанкові міни.

Про це повідомив пресцентр СБУ в понеділок, 18 жовтня.

“Тайник з арсеналом зброї виявлено у лісопосадці поблизу об’єкта енергетики, який забезпечує електрикою Маріуполь і ще декілька населених пунктів.
За оперативними даними, схрон у 2014 році облаштували учасники незаконних збройних формувань так званих “Л/ДНР” для вчинення диверсій на території регіону”, – сказано в пресрелізі.

Зазначається, що під час огляду схованки правоохоронці вилучили майже 15 кг вибухівки у тротиловому еквіваленті, чотири детонатори, один ручний протитанковий гранатомет, дві протитанкові міни ТМ-62м, дві
мінометні міни калібру 120 мм, одну протипіхотну міну кругового ураження, понад 1 тисячу набоїв калібру 5,45.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення обставин протиправної діяльності та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочину проти державної безпеки України.

Фотогалерея СБУ:

схрон зброї - Маріуполь - СБУ_1 схрон зброї - Маріуполь - СБУ_2 схрон зброї - Маріуполь - СБУ_3
<
>

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з підрозділами Національної поліції та у взаємодії з ДСНС.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ також заявила про виявлення схованки з набоями і гранатами в Херсоні.

Читайте також:
У центрі Києва СБУ виявила арсенал боєприпасів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна